top of page
Love Locker
Search
  • Writer's pictureOana Nicolau

Cand, cum si unde faci sex cand ai copii (trei)?

Updated: Jun 19, 2021

Ne-a luat ceva timp pana ne-am prins cum sta treaba cu sex-ul dupa ce devii parinte. Vreo cateva partide esuate (mai multe, ar zice Sorin), frustrari, sentimente de vinovatie si…vreo trei copii – doriti!!!!!! N-au fost “intamplari”

sau “incercari”, cum isi dau unii si altii cu presupusul si nici nu am facut trei pentru ca ne doream o fetita.

“Ati vrut o fetita si ati tot incercat, ca poate va iese. E, data viitoare o sa fie cu noroc, nu va pierdeti speranta.”

Nu doamna, ca nu jucam la ruleta si nici nu coacem cozonaci!!!!!!!


Whatever, sa revenim la sex :)


Ce am concluzionat ca este important pentru a avea o viata sexuala activa, chiar si atunci cand ai copii. O sa fiu scurta si concisa, ca sa nu pierdeti timpul cu cititul, ci mai bine cu….( gasiti voi rima potrivita)


1. Dormiti impreuna, doar voi doi!

Copilul poate sa doarma singur in camera lui din prima zi de viata. Credeti-ma pe cuvant! Noi am experimentat si una si alta. La primul copil, evident, am dormit cu el in camera. Doar in prima lunaJ. Imi aduc aminte ca in primele 2 nopti, dupa ce am venit cu el din spital, am stat treaza sa il pazesc. Citisem ca exista risc de sufocare la nou-nascuti, ca “ uita” sa respire. Si am stat asa, langa el, sa verific fiecare suflare de-a lui si cand mi se parea ca nu respira, puneam mana pe el, il miscam putin, sa ma asigur. Norocul meu( si al lui- cu asa o mama nebuna) ca in a treia noapte m-a rapus oboseala si am lasat copilul sa doarma linistit.

Pe ceilalti doi i-am culcat din prima in camerele lor si ma bucur tare de decizia asta.

Chiar daca in primele saptamani dupa nastere raporturile sexuale sunt interzise, apropierea dintre cei doi parteneri este esentiala. Puteti sa va tineti in brate, sa va sarutati, sa va SIMTITI unul pe celalalt. Daca ramaneti conectati, revenirea la viata sexuala va fi muuuuult mai usoara!



2. O seara doar pentru voi doi

Stiu cat e de greu sa iti faci un program cand ai copii mici( mai ales atunci!!!) si cu atat mai greu sa te tii de program. Plus ca oboseala nu ajuta deloc. Chiar daca asta implica uneori eforturi din partea amandurora, roadele le veti culege mai tarziu. Un cuplu sanatos inseamna copii fericiti!!!!

Asadar, stabiliti o seara pentru voi doi, care sa se incheie cu o partida de sex. Nu, nu o sa va planificati toata viata de-acum incolo reprizele de amor. E doar o etapa!



3. Incuiati usa!

Cand copiii sunt micuti si dorm in patut cu grilaj, nu aveti nici un stres ca ar putea sa “ va surprinda” in ipostaze….intime. Dupa ce mai cresc,….creste si riscul.

Noi am patit-o de …2 ori in interval de o luna . Ne-am zis atunci ca daca se mai intampla inca o data, suntem chiar inconstienti, prosti sau nepasatori. Cum nici unul dintre noi nu e asaJ, am luat masuri.

Asadar, incuiati usa cand va doriti sa fiti intimi. Usa de la camera in care sunteti, nu usa de la camera copilului!!!! Nu spun intamplator, am auzit cazuri de genul. Copilul se poate trezi, iar daca se gaseste in imposibilitatea de a iesi din camera, se poate speria foarte tare!!!



4. Sex “pe furate”

Poate ca noptile acelea luuuungi si pasionale vor fi mai rare in primii ani dupa ce vin copiii, dar puteti face altceva care sa mentina si chiar sa creasca dorinta si pasiunea dintre voi.

Profitati de orice moment pe care vi-l puteti lua impreuna. Cand doarme copilul la pranz, cand e absorbit de un desen animat, dimineata inainte sa se trezeasca cel mic, atunci cand vin bunicii in vizita – vor fi asa dornici sa petreaca timpul cu nepotii, iar acestia atat de entuziasmati sa arate noile jucarii, incat nu va va simti nimeni lipsa 20 de minute. Iar daca mergeti intr-o vizita, sau la vreo petrecere, chiar si de copii ( mai ales daca sunt si animatori care fac activitati cu cei mici si ii tin “ocupati”), experimentati sex-ul “pe furate”! Pe langa faptul ca va bucurati unul pe/de celalalt, poate fi destul de incitant gandul ca cineva ar putea sa isi dea seama. Iar in cazul acesta, va asigur ca veti fi invidiati!



5. Camere separate in concedii!

Unii dintre voi poate ca obisnuiti sa aveti si vacante de cuplu si vacante cu copiii, ceea ce este ideal!

Nu toti, insa, isi permit asta, fie din punct de vedere financiar, fie din motive de timp. Altii nici nu isi imagineaza ca ar mai putea sa plece undeva fara copii. Despre asta, intr-un alt articol, promit!

Oricare ar fi situatia, daca va doriti ( unul pe celalalt) sa aveti si momente intime, de cuplu, ceea ce puteti sa faceti din start, este sa va asigurati ca aveti pentru voi un spatiu delimitat de cel al copiilor.

Noi am plecat cu copiii inca de cand erau foarte mici, de la cateva luni. Si in tara si in strainatate. Si a fost suficienta o vacanta in care am dormit “ la comun”, ca sa spunem “asa nu!” si apoi sa ne organizam cu camere separate.



6. Momentul de dinainte de somn

Se poate transforma usor intr-o partida de sex, sau… se poate transforma, a doua zi, intr-o cearta.

Unii copii s-au obisnuit sa adoarma doar daca il au alaturi pe unul dintre parinti. Care, de cele mai multe ori, adoarme inaintea copilului. Si uite asa, unul dintre soti sta si asteapta in cealalta camera( sa adoarma copilul!), iar celalalt doarme deja bustean!

Momentul de dinainte de somn, cand copiii dorm iar in casa s-a facut linisteJ, este un moment pe care il astept cu drag. Atunci pot si eu sa stau in tihna cu barbatul meu si sa ne povestim una si alta, sa radem, sa ne jucam, sa vedem un film, sau…. sa ne iubim.

De aceea, noi ne-am obisnuit copiii sa adoarma singuri. Dupa povestea de seara, sau jocul, sau altele pe care le facem, ne spunem “ noapte buna” si …..gata, ne vedem dimineata la micul deju


7. Ingrijirea personala

Sarcina e doar o scuza pentru kilogramele in plus.. Copilul cum o sa se simta cand o sa auda ca spui:

- Vai, nu mai reusesc sa slabesc de cand am nascut!.

- Adica din vina mea, ca m-ai facut pe mine, mami?????


Eu traduc asta, mai degraba, ca dezinteres fata de propria persoana.

Domnilor, si pentru voi e valabil. Ciorbita, tocanita, prajiturile, chiar se pun pe burtica si nu sunteti deloc atragatori. Idem, dezinteres!!!!!


Igiena corporala!!!!


Da, stiu ca uneori cand ai copilul sugar nu ai timp nici sa mergi la toaleta, dar sa mai faci un dus. Si totusi, …. Nu exista scuze!!!!!

Mie imi lua cateodata 2 ore, din momentul in care spuneam ca merg sa fac un dus, pana cand reuseam sa il fac. Si de multe ori s-a intamplat sa pun copilul in scoica si sa il iau cu mine in baie. Chiar daca urla!!!! Credeti-ma, nu i se intampla nimic daca face asta 5-10 minute, cat dureaza un dus. Chiar cred ca se linisteste mai usor cand o simte fresh pe mama luiJ.


Imbracamintea!!!!!!!


Chiar daca stai acasa cu copilul si activitatile tale sunt reduse la schimbat pampers, pasat piureul si plimbari in parc cu copilul, nu inseamna ca trebuie sa te imbraci cu cele mai ponosite haine sau ca nu trebuie sa te vada oglindaJ.



Ganditi-va asa: cum va place sa fie si sa il vedeti pe partenerul vostru? Asa isi doreste si el!!!! E valabil in ambele sensuri!




Inca invatam despre ce si cum e cu relatia de cuplu cand ai copii. Fiecare etapa de-a lor este o noua etapa si pentru relatia noastra. Daca m-ar intreba cineva cum pot sa descriu asta, mi-ar fi greu. Tot ceea ce imi vine sa spun este ca NE PLACE!!!!!!!!!
0 comments
bottom of page